Deček s tatujem na srcu – Simon Mičić

Deček s tatujem na srcu - Simon Mičič

Deček s tatujem na srcu - Simon Mičič

Pred vami je knjiga, ki je napisana po resničnih dogodkih. Glavni namen moje zgodbe je, da spoznate resnico, da spoznate globino čustev, ki jih doživimo kot otroci, in kako velika rana nam v duši ostane za večno. Ostanemo ujeti v odraščanju.

Knjiga je namenjena vsem ljudem tega sveta, ki verjamejo v moč resnice. Moj glavni namen je osvestiti družbo o posledicah spolne zlorabe, ki se mi je zgodila pred petintridesetimi leti, me oropala normalnega čustvenega razvoja in me odpeljala stran od družbeno sprejemljivega življenja. Opisana je pot, ki sem jo prehodil skozi psihiatrično bolnišnico, odvisnost od tablet in alkohola pa vse do zavedanja, da imam na srcu neizbrisen tatu, s katerim lahko živim polno in bogato življenje. 

Starši kot naši največji učitelji, kot ljudje, vredni zaupanja, in kot naš največji vzor so zatajili in dečku, ki je glavni junak te zgodbe, narisali tatu na srce. Tatu, ki se čuti kot bolečina, vonja po gnilem sadju in sveti v temi. Vse je bilo proti njegovi volji, verjel je vsemu v veri ljubezni in zaupanja, vsem je želel ustreči z enim samim namenom: da bi ga imeli radi prav takšnega, kakršen je bil takrat in je še danes.

Spoznali boste, kako se zapisana dejanja iz otroštva prenesejo v odraslo dobo življenja, ko pravzaprav nikoli ne odrastemo in si ne znamo razložiti, kaj je v nas takšnega, kar nam povzroča nemir. Iščemo zunaj sebe, vdajamo se v usodo, predajamo se toku odvisnosti, sploh ne veslamo, ne poskušamo spreminjati smeri, dopuščamo vsem zunanjim dejavnikom, da nas vodijo proti naši volji. Posledice ravnanj, ki so v nasprotju z ljubeznijo, so neizbrisne. pokazal vam bom, da je ta dejstva treba sprejeti in se boriti proti njim. So del nas, so del naše preteklosti, sedanjosti in prihodnosti.

Želim si, da začutite vso veličino dogodkov, ki se mi ne bi smeli zgoditi v otroštvu. Hočem, da začutite bolečino, znoj na čelu in vonj po smradu, da boste laže razumeli zgodbo, ki vam bom jo zaupal. Zaupal pa vam jo bom iz preprostega razloga: kot deček s tatujem na srcu si želim le to, da se takšne stvari ne bi več ponavljale in bi vsi otroci, vsi novorojeni čudeži tega sveta, imeli na voljo ljubezni v izobilju.

Spoznanje, ki sem ga imel čast pridobiti na svoji poti, je spoznanje razsvetljenja, brez verskih prepričanj, ki so po navadi usmerjena k enemu vsemugočnemu bogu, ki postavljajo pravila verovanja in vnašajo strah med ljudi ter jih s tem postavljajo v podrejen položaj. Nič nimam proti veri, prav nasprotno, spoznal sem, da brez vere ni življenja, le da je moja vera usmerjena v mojo notranjo moč in  modrosti, ki sem jih pridobil v več kot sedemdeset prebranih knjigah in na svoji poti do resnice.

V knjigi sem uporabil citate znanih ljudi, ki so doživeli svoje razsvetljenje in ga z ljubeznijo delili z nami.

Samo ena pot je vaša. Samo ena zgodba je unikatna, in ta zgodba je zgodba mojega življenja. Bil je čas za bilanco, ki jo je bilo treba sprejeti in se ozreti v prihodnost, preteklost pa pustiti za sabo, da nam služi kot opozorilo za vse prihodnje rodove.

Zgodbo sem pisal v najtežjih trenutkih svojega življenja. V času, ko sem prehodil svoj maraton in razkril svojo skrivnost, v kateri sem bil ujet cečino svojega življenja. Pisal sem jo v času, ko sem doživljal učinek in posledice resnice. Ob pisanju sem jokal, da so mi na tipkovnico kapljale solze. V prstih sem čutil krče, ko sem želel podati natančen opis dogodkov. Potreboval sem tudi do deset dni, da sem lahko napisal odstavek ali dva. Toda vse je bilo vredno vsakršnega napora, da vas danes lahko seznanim s svojo zgodbo, ki naj vas navdihne za vašo prihodnost. 

In da, moji prijatelji, zgodba ima srečen konec, poln ljubezni, spoštovanja, sonca, pogledov iz zraka, kot jih vidijo galebi, kadar svobodno jadrajo milje in milje za ribiškimi ladjami. Zajadrajte v svoje življenje.

Moč, ki sem jo dobival s pisanjem te knjige, mi je spremenila življenje in me še vedno navdihuje, ker svojo zgodbo lahko delim z vami. Samo resnica je tista, ki odpira vrata do svobode, zato jo z veseljem delim z vami in si želim, da tudi sami poiščete preboj skozi navade, dvome, strahove in laži ter si dokončno rečete: DOVOLJ JE. NISEM KRIV. PRAVICO IMAM DO SVOBODE.

Simon Mičić – Deček s tatujem na srcu

Osebno vam priporočam v branje knjigo Simona Mičića, Deček s tatujem na srcu. Na voljo vam je na spletni strani www.vsemisikos.com.

 

Ivan Jurgec - Osebna zgodba policista - Stres odjebi!

Ivan Jurgec – Osebna zgodba policista – Stres odjebi!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja