Jecljanje Tabu Tema - Verjemite in spregovorili boste

Knjiga Jecljanje – Tabu Tema je NOVA KNJIGA, ki je izšla 22.10.2019 in katere avtor je Brane Jurgec (moj brat). Sam sem v knjigi skupaj še z desetimi ostalimi soavtorji : Špelo Vehar, Natašo Kogoj, Mirando Pavšič, Iris Zajec, Uršo Young Poljanšek, Marijo Gotar, Silvestrom Kmetič, Nejc Volarič, Andrej Udovč in Andrej Pešec delil prispevek z naslovom Umiri svoje življenje, kjer sem podelil moje izkušnje  na področju jecljanja.

Jecljanje je tako ali drugače prisotno v mojem življenju. Veliko ljudi, ki so jecljali in ki jecljajo, sem srečal v svojem osebnem življenju, kakor tudi pri delu policista. Najbolj osebno izkušnjo z jecljanjem pa sem spoznal že kar nekaj let nazaj, ko je pričela jecljati moja najmljajša hčerka Maša.

V vsem tem času, v odnosu s hčerko, bratom Branetom in mnogimi drugimi, ki jecljajo in s katerimi sem se pogovarjal sem ugotovil naslednje dejstvo : Človeku, ki jeclja, se bistveno popravi govor, ko je človek umirjen in sproščen. V kolikor pa je jecljajoča oseba napeta, živčna, pod stresom, takrat je govor te osebe nerazločen in zatikajoč.

Zato v knjigi zapišem tri priporočila, na kakšen način lahko obvladate stres v vašem življenju in zaživite umirjeno življenje.

Knjiga Jecljanje – Tabu Tema je mini priročnik, kjer na 395 straneh preberete in tako pridobite veliko različnih informacij, ki niso koristne samo za osebe v povezavi z jecljanjem, ampak je knjiga namenjena širši publiki. Za vsakogar, ki želi v življenju doseči nekaj več. 

Knjiga je razdeljena na tri poglavja. V prvem poglavju so prispevki Andreja Pešec, Mirande Pavšič in avtorja Braneta Jurgec, kjer opiše svojo osebno zgodbo kot jecljavec in opiše, kakoje on jecljanje zmanjšal na minimum.

V drugem poglavju so prispevki gostujočih avtorjev Špele Vehar, Nataše Kogoj, Mirande Pavšič, Iris Zajec, Uršo Young Poljanšek, Marijo Gotar, Silvestra Kmetič, Nejc Volarič, Andreja Udovč in moje malenkosti.

V tretjem poglavju pa so zapisani raznovrstni prispevki, odlomki iz raznih del, in nasveti za boljše in kakovostnejše življenje. Za vsakogar se bo nekaj našlo.

Avtor pravi, da se vsak odloča sam zase. Vsakdo je SAM svoje sreče kovač. Vsakdo kreira sam svoje življenje. Če bo vsebina knjige Jecljanje Tabu Tema pomagala vsaj enemu človeškemu bitju, da se spremeniti iz jecljavca v normalno govorečega posameznika, je dosegla svoj namen.

Uživajte v branju, Ivan Jurgec