Ali afirmacije res delujejo?

Prepričan sem, da ste že slišali za afirmacije in kako nam lahko spremenijo življenje, zato sem se tudi odločil, da napišem kako so afirmacije učinkovale na moje življenje in ali pravzaprav res delujejo.

Afirmacije sem začel uporabljati že leta 2013, ko sem se odločil, da si bom pred ogledalom govoril pozitivne besede in stavke ter se gledal naravnost v oči. Seznanjem sem bil z delom Louise Hay, ki je velika zagovornica afirmacij in je sama naredila ogromne spremembe v svojem življenju z uporabo le teh. Takrat sem prebral njeno knjigo Življenje je tvoje in pogledal njen film z enakim naslovom, ter knjigo Skrivnost milijonarjevega uma, ki jo je napisal T. Harv Eker in ima ponavljanje deklaracij (podobno afirmacijam) kot vsakodnevno vajo. Te pozitivne in lepe besede sem ponavljal (še ponavljam) sebi pred ogledalom vsako jutro in večer in že po kratkem času sem začel opažati kako razmišljam drugače in kakšne besede uporabljam.

Danes, 4 leta pozneje, lahko rečem, da so afirmacije postale del mojega življenja. Nimam vsakodnevne rutine kdaj naj bi si ponavljal lepe besede, to počnem ves čas (zjutraj, čez dan, zvečer), ko hodim, ko si umivam zobe, preden grem spat… vedno si rečem nekaj lepih besed ter sem izredno pozoren kakšne besede rečem sam sebi, kajti zavedam se, da je vse kar rečem afirmacija.

Vse kar si rečemo je afirmacija. Vsaka grda beseda, ki si jo rečemo na glas ali v mislih postane naša resničnost. Če si ponavljamo kako nesposobni smo in kako nam vedno primanjkuje denarja, bomo kaj kmalu začeli opažati, da nam res mnogo stvari ne gre od rok in nikoli nimamo dovolj denarja. Po drugi strani, če si rečemo, da je denarja vedno dovolj in imamo čudovite odnose z vsemi ljudmi, bomo začeli opažati kako bolje upravljamo z denarjem in kako bolje se razumemo z drugimi ljudmi. Ni nujno, da bomo kar naenkrat dobili velik kup denarja, če si bomo ponavljali, da je denarja vedno dovolj, a obljubim vam, da boste začeli bolje upravljati z njim in kaj kmalu se bo boljše upravljanje z denarjem pokazalo v številkah na vašem bančnem računu. Seveda bo poleg afirmacij narediti tudi kaj akcije, vendar z uporabo afirmacij boste to hitreje in lažje naredili. Potrebno bo prebrati še kakšno knjigo, obiskati kakšen seminar, delavnico, spoznati kakšno nove ljudi, …

A kljub temu, ne želim, da afirmacije uporabite le takrat, ko si želite kaj materialnega in se ne počutite dobro; želim, da afirmacije ponavljate, ko stvari niso tako dobre in da si z besedami in stavki prikličete boljše počutje. Večina knjig govori kako lahko z uporabo afirmacij privabimo novi avto ali 1000€, a kako se počutimo je veliko pomembneje kot materialne stvari. Z besedami spremenimo naše razmišljanje, ko drugače razmišljamo počnemo drugačne stvari in ko spremenimo naša dejanja, šele takrat se spremenijo rezultati našega življenja in privabimo stvari k nam. Afirmacije so le začetek, šele naša dejanja in kako se lotimo določene stvari nam bodo prinesla materialne dobrine.

Zaradi afirmacij, kot eno metodo, ki jo uporabljal v življenju imam danes veliko boljši odnos do denarja in čeprav še nisem dosegel svojega finančnega cilja, sem zaradi drugačne miselnosti bolj motiviran in pozitiven glede tega kako bom to dosegel. Seveda je pomembno tudi kaj si govorimo čez celi dan, zato ne ponavljajte afirmacij samo zjutraj in zvečer, temveč čez celi dan – zapomnite si, da je vse kar si rečete naglas ali v mislih afirmacija in bo vplivala na vaše življenje, vaša odločitev je ali bo pozitivna ali negativna.

Verjamem, da vam afirmacije lahko spremenijo življenje, in si resnično želim, da se odločite spremeniti vaše mišljenje, kajti naše misli ustvarjajo naše življenje.