Zakaj je pomembno brati vsaki dan

Knjige so velik del mojega življenja in ne morem si predstavljati, kako drugačni bi bili moji dnevi, če bi kar naenkrat izgubil vse knjige iz svoje knjižne police. Nikoli nisem bil prav velik bralec, le redko sem prebral kaj pomembnega, moje branje se je začelo in končalo pri novicah na internetu ali v časopisu. Vse to se je spremenilo pred nekaj leti, ko sem našel knjigo, ki mi je spremenila življenje – od takrat berem redno vsaki dan.

Berem povsod – na vlaku, na postaji, doma, v naravi, včasih celo v službi med odmorom. Za knjige si vedno rad vzamem čas in se popolnoma posvetim sporočilu, ki ga prinaša.

Popolnoma sem prepričan, da vam knjige lahko spremenijo življenje, kajti sam sem to opazil pri sebi in svoji hčerki. Z vami bi rad delil nekaj razlogov zakaj je pomembno brati vsaki dan in kakšno bogastvo vam lahko prinesejo knjige.

  • Med branjem knjige ponavadi sedimo ali ležimo – torej se sproščamo. Po dolgem dnevu je najbolj pomembno da se odklopimo in pozabimo na negativne dogodke, ki so se nam morda zgodili med dnevom. Branje nas sprosti, saj med početjem le tega mirujemo.
  • Dobili boste gostejši besedni zaklad in opazili, da uporabljate drugačne besede med pogovorom in pisanjem.
  • Znanje, znanje in še enkrat – znanje. Knjige so zaklad in vsebujejo znanje, ki vas lahko ponese kamorkoli si želite. V knjižnicah in knjigarnah lahko najdete knjige raznih avtorjev in tem, tako, da samo izberete kaj bi se radi naučili in že vam je na voljo knjiga s katero boste postali prijatelji za nekaj dni.

Knjige prinesejo bogastvo. S tem ne mislim denarnega bogastva (čeprav tudi to, še enkrat si preberite tretji razlog), ampak bogastvo znanja, inspiracije in motivacije. Ko sam pogledam na svojo veliko knjižno omaro v kateri so zložene knjige katere sem kupil, vidim ogromno bogastvo. Kadarkoli imam na voljo bogastvo druženja s posamezniki, ki me lahko naučijo drugačnega življenja. Le kdo si ne želi bogastva nasvetov in idej?

Predvsem bi rad poudaril, da morate biti pazljivi s tem kar berete, kajti čeprav so knjige čudovite, so lahko tudi nevarne. Za to, da nam knjiga ponudi vse to kar sem naštel, moramo brati prave knjige izpod rok izjemnih avtorjev. Dandanes lahko vsakdo napiše knjigo in v njej natrese mnogo negativnosti, ki vam ne bodo prav nič pomagale. Zato previdno izbirajte s katero knjigo boste nahranili svoj um.

Kliknite tukaj in si poglejte seznam knjig ki vam jih priporočam v branje.

Koliko časa na dan naj bi brali? To vam težko svetujem, kajti vsak ima drugačen urnik in drugačne zahteve, vendar sam zagovarjam, da vam branje odlične knjige vsaj 30 minut pred spanjem lahko prinese le najboljše stvari. Nič televizije, radia ali revij, temveč prava knjiga.

Želim vam prijetno branje in verjamem, da vam lahko prava knjiga v popolnosti spremeni življenje.