Odkrij svojo usodo – Robin Sharma

Odkrij svojo usodo - Robin Sharma

Odkrij svojo usodo - Robin Sharma

Pomembnejši ste, kot ste si kdajkoli mislili.

Ni važno, kaj trenutno doživljate, verjemite, da je vse prav in da se vse dogaja v vaše dobro. Mogoče vi vidite prijetno, a je točno tisto, kar potrebujete, da boste postali to, kar vam je bilo namenjeno. Vse, kar se zgodi v vašem življenju, teži k temu, da bi se vi čim bolj preobrazili in razvili vse svoje moči. Ušite se iz življenja in dopustite, da vas odpelje tja, kamor vam je namenjeno, kajti misli samo na vaše dobro.

Med prebiranjem knjige boste našli veliko odgovorov na številna pomembna življenjska vprašanja. Molim, da boste odkrili veliko resnic ter sprevideli, kako deluje svet in kako lahko uspete v njem. Seveda pa so odgovori, ki jih iščete, že zdaj skriti globoko v vašem srcu. Nikjer drugje vam ni treba iskati. Drži, da vam bodo moje besede lahko odprle številne možnosti in vas spomnile na tisto, kar globoko v sebi že veste. Vendar ne dvomite, da v vas spijo modrost, moč in ljubezen ter čakajo, da jih prebudi vaš pogum. Kaj ni čudovito in navdušujoče vedeti, da ste že vse tisto, kar si želite biti? Odstraniti morate ovire, ki zastirajo in zanikajo vašo pravo naravo.

Prepričan sem, da je namen človeškega življenja stopati po poti velikega samoprebujenja in vrnitev domov k človeku, kakršni smo nekoč bili (ter v kraj, ki smo ga nekoč poznali). Oklepam se prepričanja, da novorojenčki odsevajo popolnost in bit, h kateri smo se vsi dolžni vrniti. Takoj po rojstvu je človek neustrašen, čista ljubezen, nedolžen, neskončno moder, obdarjen z neštevilnimi možnostmi in čudovito povezan z nevidno roko, ki je ustvarila vesolje. V zgodnjem otroštvu je človek napolnjen s čudenjem in življenjem. In v tistem obdobju doživi skorajšnje razsvetljenje (biti razsvetljen pomeni izžarevati svetlobo: kdor je svetloba, v tistem ni senc, teme, strahu, jeze, zamer in omejitev).

Večina prebivalcev našega planeta pa je izgubila stik s svojim pristnim jazom, s katerim smo neustrašno stopali proti možnostim in segali po zvezdah. Ne vemo več, kdo smo. Prelevili smo se v sebičneže, strahopetce in nesramneže. Takšno vedenje ni odsev našega prvobitnega jaza, ampak odsev naših ran, ki smo jih prejeli, ko smo se ločili od nedolžnosti, v kateri smo bili rojeni in v kateri smo potovali v prvih letih življenja. Samo ranjeni ljudje lahko povzročajo bolečino. Samo ljudje, ki so doživeli trpljenje, trpinčijo druge. Samo ljudje z okamnelim srcem so sposobni neljubečih dejanj.

Prepričan sem, da je edini smisel našega življenja v tem, da zrastemo v boljše ljudi in si zapomnimo resnico o tem, kdo smo v svoji biti. Življenje nam pomaga na tej poti. Srečujemo ljudi, priča smo dogodkom in preizkušnjam, ki nas vabijo, da razkrijemo svoje talente in odkrijemo še več možnosti. Pogosto bomo naleteli na težave. Trpljenje je vedno sredstvo za globoko duhovno rast. kdor je izkusil trpljenje, postane čudovit človek. Kogar je življenje globoko prizadelo, lahko začuti bolečino drugega. kdor doživi stisko in ponižanje, lahko postane bolj odprt, stvaren in sočuten. trpljenje, ki nas doleti, nam mogoče ni všeč, a je še kako koristno: razbije oklep, ki obdaja naše srce, zavrže vse laži o tem, kdo smo in kakšni smo, zakaj smo, kjer smo, in kako deluje čudoviti svet, ki nas obdaja. ko smo izpraznjeni vsega tega, se lahko napolnimo z dobrim, pravičnim in plemenitim. Težave se lahko spremenijo, če to dopustimo. Joseph Campbell je zapisal : “Kjer si se opotekel, tam se skriva tvoj zaklad.”.

Odkrij svojo usodo je knjiga o tem, kako znova pridobiti svoje čudovito življenje. Vanjo sem izlil svoje srce in z vami podelil vse, kar vem o osebnem voditeljstvu, samoodkritju in pristnem življenju. Vedeti morate, da sem samo človek. Vsak dan se spopadam z lastnimi omejitvami, strahovi in t.i. “starodavnimi vzorci” oz. vedenjem, ki sem ga oblikoval na poti skozi življenje. Razvijam se in sprejemam vedno nove izzive, da bi postal boljši v svoji notranjosti. Obstaja mit, ki govori o tem, da so ljudje, ki pišejo knjige s takšno in podobno vsebino, razsvetljena bitja, ki živijo v blaženosti in transcendenci ter širijo samo resnico. Spoznal sem, da ima vsak svoje delo, ne glede na to, koliko tega dela smo že opravili in kako globoko smo vpleteni. Vsakdo ima tako svetlo in temno točko. Vsakdo ima napake, ki jih mora popraviti, in rane, ki hrepenijo po ozdravljenju. Vsakdo ima razcepljeno dušo (ko skušamo uravnovesiti duhovno in človeško plat). Prav stanje nepopolnosti nas dela človeške. Globlje ko prodiram vase, bolj spoznavam, kako malo vem. V knjigi Svetnik, deskar in direktorica sem zapisal, da je “vrh ene gore vznožje naslednje”. Ali uganete, kaj vidimo ko dosežemo vrh gore, po kateri smo se pravkar povzpeli? Druge vrhove, ki čakajo, da jih osvojimo. Smisel našega življenja na Zemlji sta nenehna rast in učenje, ki imata en sam namen: spomniti se in znova osvojiti veličino – in celoto -,ki smo jo na žalost izgubili.

Čeprav sem kot človek omejen, rad priznam, da sem prehodil dolgo pot v kratkem času ter odstranil ovire, zaradi katerih sem ostajal majhen (enako lahko storite tudi vi, če boste sledili procesu, razloženemu v knjigi). Nedolgo tega sem bil odvetnik, ki je hlepel po denarju, uspehu in materialnih dobrinah. Prepuščal sem se zunanjemu življenju in se nisem menil za notranjega (nič nenavadnega, da je prišlo do konca). Za menoj je težka ločitev in zdaj sam skrbim za svoja čudovita otroka. Med potjo sem doživljal padce in včasih na videz nepremagljive osebne bitke. Toda najhujši izzivi povzročijo našo rast. Spoznal sem, da so mi vse življenjske preizkušnje pomagale prečistiti mojo vlogo in me vodile skozi slabosti. Najhujše življenjske stiske so v resnici najčudovitejše priložnosti za osebno rast, pozitivno preoblikovanje in okrepitev prvinske moči, ki smo jo izgubili v hipu, ko smo zapustili popolnost otroštva ter zakorakali v svet. Sprejmite jih kot najvišji dar.

Skozi vzpone in padce, ki mi jih je ta čudovita (in kratka) igra življenja poslala na pot, nisem nikoli zavrnil svoje odgovornosti pri vsem, kar se je ob tem razkrilo; poleg tega sem se trudil skozi proces doseči svoj največji jaz. Verjamem, da je večina tistega, kar doživljamo v življenju, predpisano. hkrati pa tudi verjamem, da imamo ljudje nešteto izbir, kako oblikovati svoje sanje. Usoda in naše izbire združeno oblikujejo naše življenje. Zavestno moramo poskrbeti, da nazadnje odkrijemo svojo usodo. Če to pozabimo, potem igramo žrtev. Če zavrnete resnico, potem zanikate moč, ki ste so dobili zato, da bi ustvarili vse, kar si želite.

Pot, ki sem jo opisal v knjigi – sedem stopenj samoprebujenja, je odsev večnega, arhetipskega potovanja vodje ali junaka. Tako kot v prejšnjih knjigah iz serije Menih, ki je prodal svojega ferrarija, se tudi tokrat sporočilo razkriva skozi namišljene dogodivščine Juliana Mantla. Pri tem ne smemo pozabiti, da so še kako resnične in neverjetno močne. Sedemstopenjski proces je vključen v različnih oblikah  številnih prastarih besedilih v modrosti tako vzhoda kot zahoda. Vi ste heroj oziroma herojinja lastnega življenja. Če se boste odločili in zaigrali svojo največjo vlogo kot človek (in vem, da se boste odločili tako), potem je to pot, na katero morate stopiti. Potovanje po njej zagotavlja nesporen uspeh.

Ko učimo druge, se največ naučimo. Če resnično hočete osvojiti zapisano gradivo in zaživeti po njem, potem morate prebrano vsebino v štiriindvajsetih urah posredovati naprej. To ima dvojni namen: prvič vam pomaga integrirati novo vedenje, drugič pa pomaga ljudem okoli vas, da se spomnijo, kdo v resnici so. Med prebiranjem knjige Odkrij svojo usodo vpletite v pogovor o prebrani vsebini vse tiste, ki jih imate radi. Delite svoja spoznanja. Spregovorite o spremembah, za katere se odločite na poti k boljšemu življenju. Tako boste utrdili svoje prepričanje in dosegli trajne rezultate.

Hvala, ker ste se odločili, da boste prebrali mojo knjigo. Upam, da vam bo prinesla odgovore na vsa vprašanja (in še več). Hvaležen sem, da boste zapisani vsebini posvetili nekaj svojega življenja. Spoštujem vas, ker ste se odločili narediti velikanski korak k odkritju svoje usode. S prebiranjem vseh knjig iz serije Menih, ki je prodal svojega ferrarija ste se pridružili množici žena in mož po vsem svetu, ki so že postali del te skupine. Na naših srečanjih, ki potekajo na spletni strani robinsharma.com, smo priča čudovitim pogovorom. Tam boste našli tudi vso potrebno pomoč in podporo na poti svoje usode.

Vsi smo povezani na nevidnem nivoju. Ko se odločite za svoje ozdravljenje, pomagate ozdravljati vsemu svetu. Ko dopustite, da vaša briljantnost zažari v polnosti, povabite tudi vse okoli vas, da storijo enako. Ko se trudite za višje in boljše cilje v svojem življenju, z zgledom spodbudite tudi druge, da stopijo na pot do višjih ciljev. In ne nazadnje, kot pogosto pravi moj klient; “Gre za nekaj čudovitega.” Naj bo vaše potovanje, ki se imenuje življenje, napolnjeno z nešteto blagoslovi. Robin Sharma.

 

Ivan Jurgec - Osebna zgodba policista - Stres odjebi!

Ivan Jurgec – Osebna zgodba policista – Stres odjebi!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja