V letu 2018 si vzemite več časa zase

V letu 2018 si vzemite več časa zase

V letu 2018 si vzemite več časa zase

Leto se je komaj začelo, pa sem že opazil kako ljudje nadaljujejo s hitenjem in zanemarjanjem svojega zdravja. Neprestano imajo nekaj za postoriti, nekaj za doseči, nekaj za najti.

Ker smo šele dobro stopili v leto 2018 in je tudi pomlad še daleč, vam bi rad ponudil nekaj idej, na katere načine se lahko to leto razvajate ter si podarite več časa.

  • Podarite si darilo meditacije vsako jutro in vsaki večer, ter za nekaj kratkih minut zaprite oči, se osredotočite na dihanje in ostanite v tem trenutku.
  • Izkoristite dar narave in obiščite Slovenske gozdove vsaj enkrat tedensko; še bolje, če se v naravo odpravite z ljudmi, ki so vam pri srcu.
  • Zastavite si cilj, da boste mesečno prebrali vsaj dve knjigi, ki vam bosta pomagali pri osebni rasti ali pa vas bosta naučili nekaj o nečem, kar vas izredno zanima.
  • Razvajajte svoje telo in čute, ter se mesečno odpravite na masažo ali na kopanje.

Najverjetneje si že več let obljubljate, da boste končno začeli skrbeti bolje za svoje zdravje, vendar vsako leto pozabite na te obljube. Ne pustite, da bo tudi to leto takšno, temveč si na koledar kar zapišite dneve katere boste izkoristili za pohode, družinska srečanja in kratke izlete na obalo ali pa med gore.

Ko bomo začeli bolje skrbeti za svoje zdravje in veselje, bomo tudi bolje skrbeli za druge. V službi bomo imeli boljše odnose, v družini bomo vzpostavili nove, toplejše vezi, in imeli bomo bolj ljubeč pogled na svet.

Že tako majhna stvar kot je kratka meditacija vsako jutro, nam lahko pomaga do boljšega in bolj polnega življenja. Pomislite koliko sprememb lahko vnesete v odnose z ljudmi, ki so v vašem življenju, že s tem, da si vsaki mesec vzamete en vikend samo za druženje z njimi.

Življenje je polno lepote, dogodivščin in miru, vendar tega na moremo opaziti, če si za to ne vzamemo časa. Tako lahko je hoditi naokoli z zaprtimi očmi, osredotočeni na svoje cilje in brez nasmeška na obrazu. Vendar spoznamo, da je cena veliko prevelika, saj izgubimo ljudi, katere ljubimo, in čez čas ne čutimo več veselja do opravljanja dela, katerega smo si tako želeli pred nekaj leti.

  • Kaj vas veseli? Morda je to slikanje, tek ali pa plavanje – na koledar si zapišite kdaj boste to počeli, kajti samo tako se boste spomnili, da si vzamete čas za sebe. Vse prevečkrat se odločimo, da bomo nekaj naredili, a pozabimo e v naslednjem trenutku, zato si zapišite kaj bi radi počeli na vidno mesto in se tega držite.
  • S kom bi radi preživeli več časa? Kdaj lahko obiščete prijatelja, katerega niste videli že nekaj mesecev; kdaj se lahko odpravite na pohod z družino,; kako se lahko še bolj povežete z družino?

Na voljo imate še celotno leto 2018 pred seboj in prepričan sem, da je to leto lahko vaše sanjsko in najsrečnejše leto do sedaj. A na vas je, da to tudi uresničite, kajti jaz vam lahko podam ideje in vas podpiram preko svojih besed, a sami boste morali vzeti krmilo v svoje roke in se podati na morje.

Navijam za vas!

 

Ivan Jurgec - Osebna zgodba policista - Stres odjebi!

Ivan Jurgec – Osebna zgodba policista – Stres odjebi!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja