V treh mesecih do Gospoda Pravega – Katja Škrabar

v treh mesecih do gospoda pravega

v treh mesecih do gospoda pravega

Kako in kje lahko spoznam Gospoda Pravega?

Tudi ko imam več kot 40 let …

Odnosi so IZBIRA. Partnerstvo je treba IZBIRATI. Dogodki v našem življenju so pogosto posledica naših odločitev (in višjih sil, na katere žal nimamo vpliva), zato se je smiselno odločiti prav. O tem nas ne učijo, sami se znajdemo, kot nam pač uspeva. Ker nas ne naučijo, še posebno pa nam ne pokažejo, kako naj se vzljubimo in imamo radi, delamo stvari, ki se zdijo našim bližnjim popolnoma nejasne. Misli o tem in še marsičem sem strnila in jih zapisala v to knjigo. Naj vam branje in preizkušanje idej v praksi prinese obilje vsega lepega.

S tabo sem zato, ker si te želim. Ne zato, ker moram. Ker se od mene pričakuje. Ker nimam druge možnosti. S tabo sem izključno zato, ker te ljubim. Ker te imam rada. Ker mi je lepo s tabo. V trenutku, ko mi boš rekel, da to zate ni dovolj, da si želiš nekaj drugega, bom odšla. Saj veš, da tudi zame velja enako. Verjamem, da bova naredila vse, da se to ne bi zgodilo. Če pa slučajno kdaj pride do tega, bom zaprla vrata in šla naprej. Ker za Ljubezen se ne bom borila. Ljubezen je ali pa je ni. Želim biti z nekom, za katerega čutim, da mi to Ljubezen lahko da, sama pa mu jo lahko vračam. Brez ljubezni si ne predstavljam odnosa. Brez spoštovanja si ne predstavljam odnosa. Če najine želje in pričakovanja ne bodo usklajeni, potem to ni to. Zato bom uživala v vsakem najinem trenutku, v vsaki minuti, ko se imava lepo. Ko se ljubiva in sva ljubljena. Vem, da življenje ni samo obilje lepega. vendar si želim in delam tako, da bi bilo lepega največ, kar je možno. In tako bom živela naprej. Za vsak tvoj poljub, za vsak tvoj objem, za vsak tvoj dotik. Do konca. In potem naprej …

Kako bi lahko govorila o odnosih, če pri meni nič ni delovalo? Zato sem se vzela v roke in naredila popoln obrat – ker želim, da je teorija enaka praksi. Rada imam svoje življenje in do zadnjega diha bom iskala njegov smisel. V zveze bom vstopala in iz njih bom izstopala, s srcem in razumom. Mogoče bom vse življenje iskala Gospoda Pravega, mogoče sem ga našla. Kdo bi vedel. Edino, kar vem, je, da mi je lepo. In tako bo tudi naprej. Ne glede na vsa mnenja, okolico, pričakovanja drugih. Življenje je moje. In tako naj ostane.

Kdo je zame Gospod Pravi? To je oseba, s katerim preživim življenje, s katero se imam lepo, s katero se ljubiva in se spoštujeva, sva v zadovoljnem intimnem razmerju in še kaj bi se našlo. Gospod Pravi ni človek, ki je v mojem življenju tri dni, pol leta, 10, 20 let … in me potem zapusti. Moj gospod pravi je človek, za katerega bom lahko šele na koncu življenja rekla, da je res pravi. Vmes se pojavljajo potencialni gospodje pravi, vendar če v odnosu ne ostanejo, potem to ni več v skladu z mojo definicijo. Zato sem ga iskala in je prišel. Trenutno je potencialni, vendar želim in upam, da je resnični Gospod Pravi. Želim si, da je to on. Če bom začutila, da ni, ali če bo tako začutil on, bo – bova iz odnosa izstopila. In šla naprej. To pomeni, da delujem, kot da bova 100 let skupaj. Vendar če bova ugotovila, da zadeva ne deluje, bova izstopila iz odnosa. Ker je tako bolje za oba. Iskala bova novo srečo, novo ljubezen. Življenje je prekratko, da bi ga preživela ob nepravem Gospodu Pravem. 

Kako pomembni so odnosi, ugotovimo, ko ne delujejo … Če naše zasebno življenje ne deluje, se nam velikokrat zsi, da nič ni v redu … Manko kompenziramo v službi, kjer preživljamo veliko več časa, šport postane pomemben hobi, pa še kaj bi se našlo … Bežimo od odnosov, ker ne želimo biti prizadeti in ker so naša srca ranjena. Ne verjamemo več, da so možne drugačne situacije, da nam je lahko lepo. Izgubljamo vero. Obstajajo ljudje, ki si ne želijo partnerskega razmerja. Seveda je to v redu, če tako čutijo s svojim telesom in srcem. Za nekatere pa je to le beg, beg pred sabo, izogibanje neuspehu, odklanjanje življenja. Življenje so namreč spremembe, ki jih enostavno moramo sprejeti. 

Ko se znajdeš v situaciji, ko obvladaš vso teorijo, a ugotoviš, da praksa deluje drugače …

Odločila sem se, da napišem priročnik za vse, ki so nekoliko izgubljeni v življenjskih situacijah. Moje vodilo je: vedno se zavedajmo, da nam je naloženo le toliko, kot lahko prenesemo. Želim sporočiti, da se vse preživi, da smo tukaj zato, da bi užili obilje vsega lepega, ni nam treba izbirati slabih odnosov in učenja skozi probleme. Obstaja druga pot, o kateri nekateri veliko vedo, drugi malo ali skoraj nič. Izbrala sem krajšo pot, druge odločitve. Zapisala sem svoje mnenje, svoje poglede na situacijo. Ni nujno, da se absolutno pravi, vendar pri meni delujejo. In jih živim. Če se vam zdi, da lahko kaj od napisanega vključite v svoje življenje, dobrodošli. Poročajte, kaj se bo zgodilo. Po svoji presoji, z veliko mero zdrave kmečke pameti in razuma. Tako se stvari premaknejo naprej, na bolje.

Ko začutiš, da si na pravi poti, stvari tečejo. Ko se pojavi smet na poti, jo samo poberi in vrzi v smetnjak. Ne obremenjuj se z njo. Vendar ne izberi druge poti, da bi se smetem izognil. Ker te bodo čakale na drugi cesti … Bolj se ukvarjaj s stvarmi, ki ti dajo energijo in gradi naprej. Uspelo ti bo.

 

Ivan Jurgec - Osebna zgodba policista - Stres odjebi!

Ivan Jurgec – Osebna zgodba policista – Stres odjebi!

Comments are closed.