Vas je strah prihodnosti?

vas je strah prihodnosti

vas je strah prihodnosti

Prihodnost je nepredvidljiva in nenapisana, a se je še vedno bojimo in jo želimo nadzirati. To je popoln scenarij za nesrečo in stres.

Kamorkoli se obrnem – še posebej v teh decembrskih dneh – vidim zaskrbljene obraze, ki se bojijo kaj jim bo prinesla prihodnost. Vsaki dan vidijo novice o smrti ljudi in nesrečah, ki se dogajajo po svetu in zaradi tega so njihove glave polne skrbi in strahu. Le zakaj?

Zakaj smo ujeti v prihodnosti, ko pa še ni prišla? Le zakaj se bojimo dneva, ko bo morda šlo vse narobe, ko pa je sedaj mir v našem življenju in smo vsi živi in zdravi?

Seveda vemo zakaj, le bojimo se odgovora, ker vemo, da če si priznamo zakaj nas je strah prihodnosti bomo vedeli, da je ne moremo ustaviti in preprečiti.

Ne moremo preprečiti slabih stvari in nesreč in smrti in ločitev.

Ne moremo preprečiti skoraj ničesar, vendar lahko preprečimo našo žalost in jezo, ker na naša čustva lahko vplivamo. Ne moremo vplivati na to kaj se bo zgodilo, čeprav lahko poskrbimo, da smo previdni pri tem kaj počnemo in kako se nečesa lotimo. A stvari, ki jih prinese življenje so kot veter in lahko se samo toplo oblečemo in poskrbimo, da nas ne bo zeblo, a preprečiti ga ne moremo.

Če preživimo večino časa pod stresom, ker nas je strah prihodnosti, si krajšamo življenje, ker ne živimo v trenutku v katerem se nahajamo.

  • Ustavite se in zadihajte.
  • Opomnite se o resnici tega trenutka in da niste v prihodnosti, ampak v sedanjem trenutku.
  • Živite vsak trenutek tako, kot si želite, da bi živeli v preteklosti (srečni, zadovoljni in ljubeči).

Le kakšen bi bil svet, če bi se nehali nahajati v prihodnosti in bi se raje osredotočili na dihanje v tem trenutku?

George Harrison je rekel: “Sedanjost je pomembna. Ni preteklosti in ni prihodnosti. Čas je zelo zavajajoča stvar. Vse kar je, je sedaj. Lahko pridobimo znanje iz preteklosti, a je ne moremo podoživeti. Lahko upamo za prihodnost, a ne moremo vedeti, če je tam.”

Sedaj, ko zapuščamo leto 2017, se prosim opomnite, da ni pomembno kaj bo čez deset let, ampak samo to kaj je sedaj.

Vdihnite lepoto tega trenutka in pustite da skrbi, ki bodo morda obstajale v prihodnosti, tam tudi ostanejo, ker če se že bomo morali spopadati z njimi, naj nas vsaj počakajo tam kjer že so.

Žalost in stres zmanjšamo tako, da ju ne prinašamo iz preteklosti ali prihodnost k nam v sedanjost.

Ker si želim pomagati Slovencem, da bi lažje obvladovali stres v svojem življenju, sem napisal knjigo, ki vam bo v pomoč v letu 2018, da obračunate brez kompromisov s stresom v vašem življenju in zaživite polno in mirno življenje.

Kliknite tukaj, da si preberete več o knjigi STRES, Odjebi!

 

Ivan Jurgec - Osebna zgodba policista - Stres odjebi!

Ivan Jurgec – Osebna zgodba policista – Stres odjebi!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja