Ali obstaja samo ena pot do uspeha?

Ali obstaja ena pot do uspeha?

Ali obstaja ena pot do uspeha?

Kot strasten bralec knjig in obiskovalec seminarjev in delavnic na temo uspeha, sem zadnje dni malce razmišljal o tem kako doseči svoje cilje. Slišal sem že na tisoče nasvetov in na tisoče zgodb raznih ljudi, katerim je uspelo doseči njihove cilje, pa vendar se sprašujem – ali bo to delovalo tudi zame?

Verjamem, da se lahko od njih naučim ogromno, kar lahko potrdim, ker sem veliko nasvetov že uporabil v svojem vsakdanjem življenju in izkusil uspeh zaradi njih. Vendar vsi smo tako zelo različni in imamo tako različne osebnosti in osebne cilje, da me je strah, da vsi sledimo uspešnim ljudem brez, da bi se zavedali svoje moči in svoje poti.

Victor Williamson je rekel: “Biti enkraten avtomatično pomeni biti najboljši v tem kar počnemo.”

Nekaterim je uspelo doseči zastavljene cilje v nekaj mesecih medtem, ko so drugi trdno delali po desetletja. Mnogi so strastni bralci knjig, medtem, ko nekateri še nikoli niso prijeli knjige v roke. Veliko jih pridiga o trdem delu tudi med vikendi, vendar spet drugi trdijo, da je njihova skrivnost do uspeha to, da si vzamejo vikend zase in za svoje najbližje.

Le komu naj verjamemo?

Odgovor na to vprašanje je kristalno jasen – sebi, seveda.

Seveda se učimo od najboljših in malce pokukajmo na njihovo zelenico, da vidimo kaj uporabljajo, da jih uspeva imeti zeleno trato, a zaupajmo tudi sebi in temu, da vemo mi najbolje kaj narediti z rastlinami na svojem vrtu in z zemljo, ki jo imamo.

Tako lahko je slediti drugim in pozabiti na raznolikost življenja, ki ga imamo; na unikatno pot katero imamo za in pred seboj.

Suzy Kassem je rekla: “Ostani zvest sebi. Original je bolj dragocen kot kopija.”

Kaj bi se zgodilo, če bi bili sami svoj guru in sami svoj karierni svetovalec – pa čeprav samo za nekaj časa, dokler ne pridemo do prepreke pri kateri pa res potrebujemo pomoč? Kako bi izgledalo naše življenje, če bi resnično bili osredotočeni na svojo pot in nebi  vedno poslušali desetih različnih nasvetov kako se spopasti s kamenjem, ki nas spotika?

Dajmo, zaupajmo malo več vase, saj znamo!

 

Ivan Jurgec - Ossebna zgodba policista - Stres odjebi!

Ivan Jurgec – Osebna zgodba policista – Stres odjebi!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja