Kako uporabiti vso znanje, ki ste ga nabrali?

Kako uporabiti vso znanje, ki ste ga nabrali_

Kako uporabiti vso znanje, ki ste ga nabrali_

Vsaka knjiga, vsaki seminar in delavnica, vsi programi, in vsi videi, ki ste si jih pogledali odkar ste se začeli učiti kako biti boljši in uspešnejši, vam je prineslo nekaj znanja.

Morda ste si zapomnili samo en stavek ali pa vam je samo ena lekcija iz celotnega programa ostala v mislih, ampak prav vsakič se nečesa naučimo iz materiala, ki ga preučujemo.

Vprašanje je, ali uporabljate to znanje?

Včasih lahko postanemo odvisni od učenja in branja knjig, ampak znanja ne uporabimo in zanemarimo celoten potencial, ki ga imamo v sebi.

Prav lahko se je usesti na stol in prebrati knjigo našega najljubšega avtorja, vendar se nam rado zatakne, ko nas knjiga izzove k dejanjem.

Takrat si po navadi obljubimo, da bomo uporabili vse predloge iz knjige, ko jo preberemo, vendar vem, da vsi vemo, da se to zgodi le redkokdaj.

Ker želim, da znanje, ki ste si ga pridobili čez leta, uporabite, imam tukaj nekaj predlogov, ki vam lahko pomagajo:

  • Vsaki dan načrtujte minimalno 15 minut časa, da naredite eno vajo (ali uporabite znanje, ki ste ga pridobili na kakršenkoli način) iz knjige ali programa.
  • Ne nakupite nove knjige, programa ali se udeležite delavnice, dokler niste predelali materiala, ki ste ga nabrali do zdaj.
  • Povabite prijatelje ali družinske člane, da z vami obdelajo knjigo in preizkusijo vso znanje, ki je v njej.

Če pomislite, je škoda denarja za ves ta material, če pa gre v nič. Kaj kmalu namreč pozabimo kaj smo se naučili in na knjigah se nabere prah, prav tako pa na naših možganih.

Če preberemo recept kako speči Prleško gibanico enkrat, je čisto drugače  kot če gremo v kuhinjo in recept preizkušamo dokler ne naredimo najboljše gibanice kar jo lahko.

Vaja dela mojstra in mojster mora uporabiti vso orodje, če želi biti najboljši. Če bo samo bral navodila ne bo dosegel prav ničesar.

Saj veste, kolo se naučimo voziti samo če gremo na kolo.

 

Ivan Jurgec - Osebna zgodba policista - Stres odjebi!

Ivan Jurgec – Osebna zgodba policista – Stres odjebi!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja