Kakšna je vaša vizija?

Kakšna je vaša vizija

Kakšna je vaša vizija

Vsaki dan imamo priložnost začeti znova in narediti korake, ki nas bodo pripeljali tam kamor si želimo prispeti v prihodnosti. Ampak kako pridemo tja? Kako naj vemo katera pot je prava?

No, morda ne moremo vedeti katera pot je prava, ampak vsaka pot bo lažje obvladljiva, če bomo vedeli kje želimo pristati.

Kaj si želite v osebnem življenju? Kakšne ljudi želite ob sebi? O čem se želite pogovarjati z njimi? Kolikokrat na mesec se vidite?

Kaj si želite v karieri? Koliko želite zasluziti? Kako želite pomagati? Katere talente in sposobnosti lahko uporabite?

Kaj si želite v zdravju? Kakšno hrano želite jesti? Kako se želite razgibavati? Kako želite, da zgleda vaše telo?

Hellen Keller je rekla: “Bolj žalostno kot to, da si slep, je imeti vid, a ne vizije.”

Če nimamo vizije kakšno življenje želimo, bomo izgubljeni stopali po svetu brez da bi kdaj bili zadovoljni. Ne govorim o ciljih, ampak o viziji.

Cilji se lahko spreminjajo vsaki teden, ampak verjamem, da ima vsaka oseba vizijo kje si zeli preživeti starejša leta. Kje želite živeti, ko boste stari 90 let? Če imate vizijo, da ste še vedno aktivni pri 90-ih letih, potem boste lažje sprejemali odločitve vsaki dan.

Ko vemo kje se vidimo čez nekaj desetletij in kaj želimo pustiti za seboj, ko odidemo, potem lažje postavljamo cilje in zdržimo na poti, ki se včasih zdi prestrma.

Cilji in vizija sta dve različni stvari. Ni vazno ali verjamete v cilje ali pa verjamete v to, da vsaki dan počnemo to kar nas veseli in se prepustimo življenju, vsi imamo vizijo samega sebe v prihodnosti. Vsi vemo, da želi biti srečnejši, bogatejši in mirnejši.

Ustvarite vizijo za različne kategorije v vašem življenju:

  • odnosi
  • zdravje
  • kariera
  • finance
  • starševstvo
  • znanje
  • dobrodelnost

Kje se vidite? Kakšni ste? Kaj počnete? Kako govorite? Kako se obnašate?

Kupite zvezek in zapišite vanj svojo vizijo. Opišite jo v detajlih ali pa samo v treh stavkih. Samo spravite jo na papir in se vračajte k njej kadarkoli boste občutili zmedo v vašem srcu. Naj vas ta vizija vodi čez strme klance in vam pomaga, ko vas bo življenje testiralo.

 

Ivan Jurgec - Ossebna zgodba policista - Stres odjebi!

Ivan Jurgec – Osebna zgodba policista – Stres odjebi!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja