Osebna zgodba

policista

Spremeni sebe in spremenil boš svoj svet

V knjigi bom z vami delil nekaj osebnih zgodb iz mojega življenja, v katerem sem doživel precej padcev, najhujšega ob razpadu partnerske zveze leta 2004. Ker takrat nisem več videl smisla svojega življenja, sem večkrat razmišljal o samomoru. Razmišljanje je nekega večera postalo realnost. Cev pištole na moji senci, prst na sprožilcu … Nato pa sporočilo vesolja: “Ivo, NE! Poskrbeti moraš za svoje tri otroke, zato je vredno ŽIVETI!

Ivan Jurgec, Osebna zgodba policista

NOVO!

Knjiga Osebna zgodba policista vam je sedaj na voljo tudi v elektronski obliki. 

CENA E-KNJIGE SAMO

9,71€

“Ne želim, da me skozi knjigo gledate oz. vidite kot žrtev, ker to nisem, ne zdaj ne takrat.”

Sam si kreator svojega življenja

Skozi zgodbe, ki sem jih zapisal, vam želim povedati in prikazati, da se je mogoče kljub neprijetnim padcem in dogodkom v življenju, različnim težavam, takšnim in drugačnim problemom zoperstaviti na miren način. Danes sem srečen, vesel in zelo hvaležen moški, oče, dedek in policist, ki ima v življenju postavljene visoke osebne cilje. Spoznal sem kaj je moje poslanstvo na Zemlji: pomagati ljudem. Ta knjiga je namenjena le temu.

Kako najti pot do spoznanja, da je potrebno za svojo srečnejše in bolj kakovostno življenje spremeniti najprej sebe, svoj osnos do sebe, do drugih, svoj način razmišljanja, navade, prepričanja, družbo in seveda pogled na življenje.

S knjigo vam želim ponuditi pomoč. Ne morem in ne smem vam vsiljevati pomoči, vedite pa, da sem tukaj in da sem vam pripravljen pomagati.

Prebrali boste tudi zapisa najstarejših hčerk in ob tem spoznali njuno razmišljanje ter občutke, ki sta jih doživljali takrat ob razpadu družine in vse ostalo kar se je ob tem dogajalo.

Ob koncu pa vam bom predstavil različna orodja in metode, ki so meni in moji družini spremenila življenje ter sem prepričan, da lahko pomagajo tudi vam pri spremembi vašega življenja.

dobrodelnost je rešitev

Dobrodelnost je rešitev

Spodaj sta navedeni dve neprofitni organizaciji, katerima bom vsaki namenil od vsake prodane knjige po 1 evro. Prvi projekt Podari Malico je namenjen pomoči otrokom, drugi projekt Zavod Koki pa pomoči živalim. Z nakupom knjige boste hkrati del dobrodelnosti.

Sredstva bom zbiral in nato v decembru 2016 nakazal na njihove račune, na spletni strani oz. Facebook strani pa bom vam predstavil dokument (položnico), ki bo slednje potrdila. Spremljajte me. Hvala za vašo dobrodelnost. Kliknite na povezavo v nadaljevanju, pa si lahko preberete moje mnenje o dobrodelnosti : Dobrodelnost je rešitev.

Podari malico otrokom, ki si je ne morejo privoščiti

PodariMalico je dobrodelni projekt, ki je namenjen učencem in dijakom, ki živijo v težkih materialnih razmerah. Zbrana sredstva šola vodi pod računom šolskega sklada na posebnem kontu. Sredstva, ki jih donirate, so namenjena prvotno otrokom za malice oz. kosila, ko pa šola to pokrije, se odloči, za kaj bo namenila presežek sredstev. Na primer: šolske potrebščine, obvezne ekskurzije, ki si jih otroci, ki živijo v težkih materialnih razmerah, ne morejo privoščiti.

Več o projektu si poglej tukaj : www.podarimalico.si

Zavod Koki logotip

Zavod za zaščito rejnih živali Koki je neprofitna organizacija, ki ozavešča o rejnih/proizvodnih/klavnih živalih ter odsluženim, poškodovanim, neželenim rejnim živalim pomaga z iskanjem trajnega doma na slovenskih kmetijah in lokacijah, kjer lahko živijo do naravne smrti. Finančna sredstva so potrebna za hrano, morebitno veterinarsko oskrbo in zavetja posameznih rešenih rejnih živali, ki živijo na različnih kmetijah in lokacijah po Sloveniji.

Več o Zavodu si preberi tukaj : Zavod za zaščito rejnih živali Koki

Mnenja o knjigi

Po navadi so mi policisti bolj vzbujali strah kot kaj drugega, vendar ti, Ivček, si dokazal, da imajo lahko tudi policisti ogromno srce.:).  Glede na to, da so dogodki, ki si jih doživljal sam, v današnjem času pogosti, je knjiga pravo darilo za tiste,  ki so imeli podobne izkušnje ali pa se s tem še soočajo in pa seveda tudi za tiste, ki se na srečo s tovrstnimi težavami nismo srečali. S knjigo si mi dal širši pogled na »funkcioniranje« družine, saj se sama pogosto pritožujem nad različnimi potezami članov v svoji družini. S tvojo pomočjo sem spoznala, da naša družina odlično funkcionira, ne glede na mnoga nesoglasja. Knjigo priporočam vsem, ki se pritožujejo nad stanjem v družini, pa naj bo to pretirano pritoževanje ali pa zelo upravičeno.

Ker te osebno poznam, vem, da živiš točno tisto kar v knjigi omenjaš. Čestitam za premagano bitko. Si moj zgled in želim si iti po tvojih stopinjah, da spremenim sebe in na ta način spremenim svoj svet. Hvala za pomoč na tej poti!

Nina Mandelj


Ponavadi sem taka, da veliko knjig ne preberem do konca. Če mi knjiga ni všeč, jo kar zaprem – mogoče slaba lastnost, saj pravijo ”slab začetek, dober konec”, vendar kdo bi si lahko pomagal? 😉

Ivan, tvojo knjigo pa nisem spustila iz rok vse do zadnje strani. Imela sem to čast, da sem te spoznala že prej, kot pa si izdal knjigo, in rečem lahko le, da si res človek, ki živi točno tako življenje, kot ga opisuje v knjigi.

Ko sem te spoznala v živo, sem že vedela, da tvoja preteklost ni bila ravno sijoča, vendar veliko je bilo še stvari za katere nisem vedela. Pa že takrat sem si mislila »Kako je lahko nekdo s tako temačno preteklostjo danes srečen«? Res občudovanja vredno. Po končanem branju tvoje knjige pa sem samo še bolj prepričana, da si eden izmed ljudi v mojem življenju, ki so pustili močen pečat.

Najbrž se vsem dogaja, da imamo slab dan ali pa se nam samo nekaj slabega pripeti in takrat mislimo, da se je za nas končal svet. Razmišljamo samo še o tej zadevi in o tem kako nesrečni smo v življenju. Tvojo knjigo sem prebirala v času, ko sem se končno opogumila in si dovolila, da končam nekaj v čemer nisem bila srečna. Morda se še spomneš, ko smo se na najini delavnici pogovarjali o mojem življenju in eni veliki spremembi, ki bi jo rada naredila. In res sem jo. Pobrala sem sebe in Molly in zdaj sva ”perfect duo”, ter z odprtimi rokami in veliko žlico zajemava življenje – točno tako kot si zasluživa… Vendar v tistem trenutku, ko sem to naredila, sem bila prepričana, da mi življenje že res ves čas polaga polena pod noge. Najprej anoreksija, potem še zmedenost v ljubezni, iskanje službe in konec koncev vedno prisotno vprašanje »Kaj bo z mano, bom o.k.«?

In takrat primem v roke tvojo knjigo in dobesedno ”požrem” strani, v katerih opisuješ skozi kaj vse si že šel. In kar je še pomembnejše – da si preživel! In si zdaj srečen človek, z veliko optimizma v sebi! Dovolil si si sprememb in si dal priložnost zaživeti srečno življenje.

In, ko človek to prebere, se mu res vsak problem zdi majhen. Drobcen. Poleg tega pa dobi še voljo, da vsak ta drobec reši! In kaj več ti lahko da knjiga kot pa upanje na izboljšanje?!

Res si napisal knjigo, ki bi jo morala imeti v svojem domu vsaka družina. Prebrati bi jo morali tako stari kot mladi. Vsi bi se lahko iz nje nekaj naučili.

Ivan, hvala ti za izpovedano zgodbo in upam, da jo v roke dobi čim več ljudi!

Špela (in Molly)


Hvala za poslano knjigo, moram reci, da sem jo prebrala v hipu. Knjiga in tematika sta me zelo potegnili, zato sem jo tudi narocila, ko sem prebrala na fb o cem knjiga govori.

  1. Knjiga je zelo barljiva, pretresljiva, custvena, poucna, globokoumna, iskrena.  Moram reci, da vam cestitam in nikar ne nehajte pisati, tako vi, kot vase hcere.

Tudi sama ima tri hcere in te so moj ponos in steber moje srece.

Najbojle me je pretresla novica, da je vasa bivsa partnerka pri samo rosnih 37 letih umrla, cisto prezgodaj. 

  1. Poucna knjiga, za veliko nas bi morala biti ucbenik, kako je lahko zivljenje kruto, ce se udajas alkoholizmu, tega je cedalje vec v nasi druzbi med mladimi in vedno mlajsimi, druzba pa ne naredi zadosti, da bi otoke v soli osvescala kako je prekomerno pitje skodljivo in, da vodi v odvisnost, ce se ga preveckrat napijes, pa ceprav so samo vikend pivci. 

Tako kot ste ze sami napisali ne mores zaceti teci maraton brez predhodnega treninga, zacne se z prvin pretecenim metrom, tako je z alkoholizmom, pricne se z prvim kozarcem. Mogoce malce pretiravam, pa vendar v tem vidim hudo zlo za danasnjo mladino. Vsi mi bi morali o tej tematiki veliko vec povedati, kot se v javnosti sedaj govori.

Najbolje, bi bilo zaceti v soli, ce ne ze v vrtcih, da otoci preprosto dobijo odpor do prekomernega pitja alkohola. Tudi  pitje je stvar kulture in vzgoje. Pa se nekaj je na kar bi jaz zelo rada opozorila starse, druzbo in sve upletene v odnose, vse premalo je spostovanja do vseh. Ce sebe ne spostujes, ne mores spostovati nikogar. Ce zivis v harmoniji sam s seboj je vse veliko lazje, odnos so lepi in popolni. 

Malo sem zasla, se vrnem na knjigo, lepo ste napisali, da je treba prvo spremeniti sebe, ker drugih res ne mores, samo z svojim izgledom jih lahko spremenis. 

Se nekaj bi rada povedala, da se moramo mi starsi uciti od otok in ne obratno, samo zal vcasih to prepozno zaznamo. 

Sedaj bom pa nehala, kajti o tem bi lahko pisala in pisala in razpravljala v nedogled, hvala za prijetno branje in taksne literature bi moralo biti se ves, da bi se znali ljudje osvescati in delati na sebi in medsebojnih odnosih.

Gordana Tusar


“Čudovita knjiga! Ker poznam Ivana osebno, ima knjiga zame še dodatno težo. Kako je lahko človek, ki stoji pred mano, tako umirjen, prijeten, z ogromnim srcem, šel čez take hude življenjske preizkušnje? Kako je lahko kljub vsem tažkim stvarem, ki jih opisuje v knjigi, prišel do tu, kjer je. In ravno to Ivan tudi razloži v knjigi. Če govorimo o zgodbah uspeha, je ta zagotovo ena izmed njih. Zgodba bolečin, grozot, težav, zgodba rasti in iz mojih oči celo preroda. Predvsem pa zgodba izjemnega POGUMA in MOČI. Knjiga za vse, ki kadarkoli pomislite, da je vaše življenje težko in da nimate pri tem kaj spremeniti …”

Petra Škarja

KNJIGA, KI VAM BO SPREMENILA SVET

Ivan Jurgec: Osebna zgodba policista

V kolikor boste kupili in prebrali knjigo ter ugotovili, da njena vrednost zapisanih besed ni vredna cene knjige, vam bom brez vprašanj takoj vrnil denar, knjigo pa boste lahko obdržali.

CENA KNJIGE SAMO

19,71€

NOVO! E-knjiga: Osebna zgodba policista