Ne dovolite si, da se izčrpate.

Ne dovolite si, da se izčrpate

Ne dovolite si, da se izčrpate

Pomlad je čas za čiščenje. Je čas da se ozremo nazaj in vidimo kaj si želimo prenesti s seboj v poletje in kaj želimo pustiti v zimi.

Pomlad je čas ko se prebujamo vsi, rastline in mi, živali. Od kač in medvedov do veveric in ljudi. Vsi se prebujamo in čakamo na toplejše dneve.

S tem pa pride tudi pomladna izčrpanost. Čez zimo smo bili bolj leni ampak so naša telesa trdneje delala, ker so nas varovala pred prehladi in boleznimi. Zato se ponavadi s pomladnim prebujanjem pojavi tudi pomladna izčrpanost.

Herophilus je rekel: “Ko je zdravje odsotno, se modrost ne more razkriti, umetnost se ne more manifestirati, moč se ne more boriti, bogastvo postane neuporabno in inteligenca ni mogoče uporabiti. Kako se lahko zaščitimo pred tem? Naj vam podam nekaj nasvetov, ki pomagajo meni, da ostanem fit in pripravljen na vse kar se zgodi.” 

  • Vzemite si vsaj 10 minut časa za gibanje telesa. Lahko skačete na mestu, greste na kratek sprehod ali pa kolesarite. Bolj kot boste razgibavali telo, manj bo razmišljalo o poležavanju. Samo pomislite, ljudje pred 200.000 leti niso mogli biti izčrpani, ker so bili na preži pred plenilci – ljudje smo se razvili za gibanje.
  • Umirite um in si vzemite 5 minut za meditacijo. Meditacija dokazano pomaga pri stresu, anksioznosti in depresiji, zato vam lahko ta vaja samo koristi. Na svetu je ogromno videou, aplikacij, knjig in tečajev, da se lahko naučite kako meditirati in že samo 5 minut na dan vam prinese pozitivne rezultate.
  • Vsaki dan si zadajte en cilj, ki ga morate doseči. Tako boste motivirani, da ga lahko na koncu dneva prečrtate in se počutite produktivno. Naj bo ta cilj povezan z življenjem kakršnega želite živeti, z vašimi sanjami, vašo vizijo.
  • Obdajte se z ljudmi, ki so produktivni, energični in motivirani. Smo povprečje petih ljudi, ki jih imamo ob sebi, zato bodite izbirčni koga spustite v svoj intimni krog.
  • Jejte lahkotno hrano, ki je polna vitaminov, ogljikovih hidratov in barv. Naj vaš krožnik vsebuje čim več rastlin, ki so lahko prebavljive in čim manj živalskih izdelkov, ki otežujejo telo.

Želim si, da vstopite v toplejše dneve polni energije in upanja za še večje uspehe. Želim si, da vas navdihne lepota rož, ki cvetijo in svetlejši dnevi, ki nam omogočajo, da preživimo dalj časa zunaj.

Ko se vaši prijatelji ali sodelavci vlačijo naokoli češ da so utrujeni, želim da vi žarite in skačete naokoli kot da ste malce nori. Saj veste, samo tisti, ki so malce nori so ustvarili neverjetne stvari na tem planetu.

Ko smo zdravi in polni energije lahko pomagamo pomoči potrebnim in delamo korake k našim sanjam. Ko smo zdravi in polni energije smo bolj pozitivni in odprti novim priložnostim.

Ne dovolite si, da se izčrpate. Ne dovolite, da ta *pomladna utrujenost*, ki je že skoraj tradicija prime tudi vas. Bodi drugačni, bodite polni energije.

 

Ivan Jurgec - Ossebna zgodba policista - Stres odjebi!

Ivan Jurgec – Osebna zgodba policista – Stres odjebi!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja