Ob 5-tih vstani in svet ti bo ležal na dlani – Robin Sharma

Ob 5-ih vstani - Robin Sharma

Ob 5-ih vstani - Robin Sharma

15. poglavje

Klub rana ura se pouči 0 10 taktikah za vseživljenjsko genialnost

“Vsak od teh talismanov vama bo pomagal, da se bosta spomnila enega od enajstih vodil, ki sem se jih držalnv zadnjih desetletjih, da sem povečeval svoje finančno bogastvo in da sem užival sjajno življenje. Kot sem že povedal, moji dnevi dajejo vztrajen tok lepote, velikega občudovanja in nenehnih čudežev. Nebesa na zemlji, ” je ponovil. “Rad bi, da tudi vidva živita tako. Najboljše pri vsem pa je, da si lahko čisto vsak ustvari tako življenje. Toda le redki ljudje dandanes vedo, kako se to doseže.”

“Vsako pismo, ki je povezano s talismanom, bo povzelo nekatere ključne teme, ki sem vama jih že pojasnil na naši fantastični pustolovščini; skratka, namen je povzetek stvari, saj se bližamo koncu,” je še dodal. 

Prvi talisman je bilo majhno ogledalo. To je pisalo v pismu, na katerega je bilo pripeto.

  1. milijarderjevo vodilo

Če hočeš ustvarjati čarobnost v svetu, jo moraš najprej imeti v sebi.

Poglej se v ogledalo. Tvoj odnos s samim sabo je napoved vseh odnosov, ki jih imaš s svetom. Zapomni si, da imaš v sebi prvinsko hrepenenje po tišini in samoti – in da se samozavedanje zbudi v tišini. Francoski matematik Blaise Pascal je spoznal, “da je vzrok, da so ljudje nesrečni, en sam: da ne znajo mirno sedeti v svoji sobi”. Osvobodi se potrebe po zapletenosti in se potopi v umirjenost, ki jo lahko ponudi le zgodnje jutro, da se boš spet spoznal. Kajti beg pred samoto je v resnici le beg pred svobodo.

Da bi postal vsakodnevni čarodej, da bo tvoje življenje polno strasti, obilja in miru, se navadi, da ti bo prijetno biti pri miru. Tako boš zaslišal šepet velikega genija, ki spi v tebi. V miru se boš spomnil, kdo v resnici si. Ponovno boš dostopil do svojega višjega jaza, polnega ustvarjalnosti, moči, nepremagljivosti in brezpogojne ljubezni. V tem svetišču tišine si boš lahko privoščil nekaj zelo redkega dandanes: čas, da si. Bolj ko bo tako, bolj boš odkrival, kako življenje v resnici deluje. Začel boš tudi razlikovati med svojimi prepričanji, ki so samo kulturne omejitve, in tistimi, ki so dejansko resnična. In med zaupanja vrednim glasom tvoje intuicije in med prepričljivimi razsodbami tvojih strahov. V samoti boš tudi prišel do revolucionarnih spoznanj, ki bodo preobrazila tvoje področje. Vem, da zveni čudno, vendar boš v spokojnosti dejansko obiskal alternativno resničnost, v kateri so veliko časa preživeli vizionarji, kot so Nikola Tesla, Albert Einstein, Thomas Edison, Andrew Carnegie, Steve Jobs in drugi. Zakaj misliš, da so si legendarni znanstveniki, izumitelji, industrialci in umetniki tako prizadevali, da bi bili sami? Povedal sem, da so daljša obdobja, ki jih preživiš v brezhrupnem premišljevanju, skrivnost naprednega uma. Konec koncev si ti edini človek, s katerim boš ostal vse življenje. Zakaj torej ne bi okrepil odnosa s svojim najboljšim jazom, do potankosti spoznal svojo genialnost in začel vseživljenjsko ljubezensko zgodbo s svojo najbolj plemenito naravo?

Drugi talisman je bil roža. Milijarder jo je povohal. Nasmehnil se je in učencema podal pismo, ki mu je pripadalo, da sta ga prebrala. V njem je pisalo:

2. milijarderjevo vodilo 

Zbiraj čudežne izkušnje namesto materialnih stvari

Svet se je spremenil in utrdil. Ko je bil otrok, ti je nagon kazal, kako opaziš čudež snežinke, kako najdeš bogastvo v pajkovi mreži in obožuješ lepoto padajočega listja na barvito jesensko jutro. Bistvo ni bilo v kopičenju stvari. Bistvo je bilo v raziskovanju življenja. V tem, da preklopiš pogled, skozi katerega vidiš življenje kot nekdo, ki vidi običajno, na nekoga, ki dojema izjemno, pomeni pomnožiti svojo sposobnost za ustvarjanje čudežev. In ponovno vzpostaviti stik z izgubljeno čistostjo, ki si jo poznal v mladosti, preden te je pokvarjena družba izurila, da si začel ceniti stvari in denar in pozabil na veselje in radost. Smej se pogosteje, pleši bol redno in se večkrat igraj. Prosim.

“Prihodnost obljublja skrivnostne dobrine. Čez noč se lahko zgodi kar koli,” je rekla mističarka Florence Scovel Shinn. Bodi bolj dovzeten za čudeže, ki so v tvojih dneh: rahel veter, veverice, ki se lovijo v parku, in glasba, ki je tako čudovita, da ti gre na jok. In začel boš živeti kot kralj in okrepil boš svojo prvinskost, da boš v svojih jutrih ustvaril še več čarobnosti. Nikdar ne žrtvuj svojega dobrega počutja in kakovosti življenja za višji letni prihodek ali večje premoženje. Odločilni dejavniki čudovitega življenja so isti že stoletja: občutek, da rasteš in kapitaliziraš svoj človeški potencial; prizadevno delo, ki iz tebe potegne najfinejšo produktivnost in koristi vsemu človeštvu; pomembne povezave s pozitivnimi ljudmi, ki dvigujejo tvojo radost; in čas, da počneš stvari, ki hranijo tvojega duha, medtem ko napreduješ skozi dni s srcem, polnim hvaležnosti. 

Ja, v Rimu sem polizal svoj dnevnik. To je eden od obredov, ki jih izvajam, da aktivno povečujem svojo dovzetnost, tako da povečujem spoštovanje do vseh dobrih stvari, ki sem jih deležen. Bolj živo ko cenim vse v življenju, bolj vsemu v mojem življenju raste vrednost.

Zato raje postani zbiratelj krasnih izkušenj kot potrošnik materialnih stvari. Poenostavi si življenje in se vrni k osnovnim užitkom, ki jih imaš prav pred nosom. Ko boš to storil, boš premagal sile, ki so potlačile tvoj ogenj, in uničil to farso površinskosti, v kateri je obtičalo toliko dobrih ljudi.Ko tako nadaljuješ, boš spoznal, kako krasno in fantastično je pravzaprav tvoje življenje.

Prosim, zapomni si, da je tvoja preteklost služabnik, ki te je naredil takega, kot danes si, in ne tovariš, s katerim bi želel preživeti dosti časa v sedanjosti, pa tudi ne prijatelj, ki bi ga popeljal v svojo brezhibno čisto prihodnost. Nemogoče je vstopiti v čarobnost, ki jo prinese vsako novo jutro, če se deli tebe oklepajo starih razočaranj, zamer in bolečin. To zdaj že dobro veš.

Sproščenost, brezskrbnost bivanja in stara bolečina se ne moreta videti. Zato se z vztrajno in nenehno prakso izuri, da se boš popolnoma potopil v ta trenutek. Ja, potrebna bosta trud in potrpežljivost. Toda uživanje prav tega trenutka je najpomembnejša poteza za izjemno življenje. Ta čas zdaj je v bistvu vse, kar resnično imaš. In to je imperij, ki je vreden več kot ves denar tega sveta. Nekega dne boš videl.

Tretji talisman je bil simbol vrat. “Vsak konec zaznamuje nov začetek. Vse, kar doživimo, se zgodi s koristnim razlogom. ko se ena vrata zapro, se vedno odprejo druga,” je rekel milijarder in dodal: “Vedno zaupaj, da ti bo življenje stalo ob strani, tudi če tisto, kar se dogaja, nima smisla.” V priloženem pismu je pisalo:

3. milijarderjevo vodilo

Neuspeh povečuje neustrašnost

Več pa si preberite v knjigi …..

Knjigo Ob 5-ih vstani in svet ti bo ležal na dlani priporočam v  branje in jo lahko dobite na spletni strani www.bogatiocka.si.

 

Ivan Jurgec - Osebna zgodba policista - Stres odjebi!

Ivan Jurgec – Osebna zgodba policista – Stres odjebi!

Comments are closed.