Zakaj imajo ljudje takšen odpor do sprememb v življenju?

odpor do sprememb v življenju

odpor do sprememb v življenju

Spremeniti svoje življenje in ustvariti red iz kaosa ni mala malica. Pravzaprav je zelo težko narediti kakršnekoli spremembe v našem življenju.

Vsaki dan početi stvari, ki se bodo obrestovale v prihodnosti in strmeti k cilju, ki se zdi tako zelo daleč, ni lahko in zato popolnoma razumem, da spremembe niso za vsakogar.

Nekateri ljudje se počutijo preveč varne v svojem majhnem balončku udobja in ne verjamejo, da je cena spremembe vredna rezultata. To je njihova odločitev.

Ampak mnogi med nami si želimo sprememb. Želimo si boljše kariere, boljšega zdravja, srečnejših odnosov, mirnejšega uma, in boljšega odnosa s samim seboj.

Mnogi od nas verjamemo, da je cena, ki jo moramo plačati za trdo delo, vredna rezultatov katere lahko vidimo, ko zapremo oči. Mnogi od nas verjamemo, da smo zmožni.

Ampak zakaj tega ne počnemo?

  • Strah pred padcem iz katerega se bo preveč boleče pobrati. Strah nas je, da bomo padli tako močno, da nas bo ta rana zaznamovala. Rana lahko predstavlja udobje našega doma ali pa odnos, ki se lahko razdre zaradi našega drugačnega življenja.
  • Strah pred uspehom katerega ne moremo kontrolirati. Seveda si želimo spremembe, ampak kaj če nam uidejo iz rok? Kaj če so tako velike in tako popolne da jih ne bomo mogli zadržati in imeti pod kontrolo? Kaj če jih izgubimo?

Karkoli že je in kakršenkoli razlog nas drži nazaj, bolje da ga čim prej pogledamo v oči. Vsaki dan ko se odmikamo od njega, raste in postaja močnejši.

Spremembe se bodo zgodile, ko bomo vzpostavili vezo med našimi mislimi in rezultatom kakršnega želimo doseči. Ta vez so dejanja. Vsakdanji koraki, katere bomo delali tudi, ko bo težko.

Ni vazno kakšni koraki – majhni, veliki, polni veselja, ali polni šibkosti -, vazno je samo to da se premikamo.

Začnite uporabljati osebni dnevnik in vanj zapisujte strahove, ki prebivajo v vas in kateri se prikažejo, ko pomislite na korake, ki so pred vami.

Soočite se s svojim strahom in začnite z najmanjšim korakom kar si ga lahko predstavljate.

 

Ivan Jurgec - Osebna zgodba policista - Stres odjebi!

Ivan Jurgec – Osebna zgodba policista – Stres odjebi!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja