Spremeniti svojega življenja ni lahko

Spremeniti svojega življenja ni lahko

Spremeniti svojega življenja ni lahko

Če si želite nasvetov kako v nekaj lahkih korakih spremeniti svoje življenje, vas moram razočarati. To ne obstaja. Spremembe niso lahke in se ne bodo zgodile čez noč.

Da spremenimo svoje življenje, bomo morali postaviti trdne temelje, kar pa nam bo vzelo veliko časa, dela, in včasih tudi nekaj Evrov. Potrebovali bomo podporo, motivacijo in predvsem disciplino. Šele, ko bomo imeli vse našteto, bomo začeli videvati spremembe.

Za začetek se vprašajte naslednja vprašanja:

  • Ali sem pripravljen/a investirati svoj čas v spremembe?
  • Ali sem pripravljen/a delati tudi, ko sem utrujen/a?
  • Ali sem pripravljen/a investirati denar v svojo osebno rast?

Ko boste odgovorili na ta vprašanja, se pomaknite naprej in odgovorite še na dodatna tri vprašanja:

  • Ali imam podporo med ljudmi, ki mi veliko pomenijo?
  • Ali sem dovolj motiviran/a?
  • Ali sem discipliniran/a?

Ko sem sam začel spreminjati svoje življenje, sem potreboval ogromno časa, dela, podpore, motivacija, discipline, in tudi kar nekaj denarja, zato, da sem začel videvati spremembe v svojem življenju. Nisem postal oseba kakršna sem danes, brez vseh teh sestavin.

Moral sem se odločiti, da sem pripravljen narediti vse v svoji moči, da bom zaživel življenje kakršno sem vedel, da si ga zasluzim.

Moral sem se odločiti, da mi je dovolj tega, da se ne počutim, kot da sem sam svoj šef v življenju, ampak vedno pustim drugim, da upravljajo z menoj.

Moral sem se odločiti, da bom investiral vse kar imam v spremembe. Če sem želel spremeniti svoje življenje, sem moral vanj investirati in ne čakati, da se vse spremeni samo od sebe.

Kajti to mnogi počnemo. Čakamo in čakamo in čakamo na nekoga. Na nekoga, ki bo prišel in nam pokazal kako spremeniti svoje življenje čez noč. Na nekoga, ki nam bo povedal skrivnost, ki nam bo zagotovila spremembe v enem dnevu. Na nekoga, ki nam bo povedal, da smo ubogi in da si zasluzimo, da nekdo drug spremeni življenje nam.

Vse to sem že slišal.

Ampak resnica lezi drugje.

  • Brez trdnega dela, discipline in investiranja časa in (velikokrat) denarja, pozitivnih sprememb ne bomo videli.

Zato se raje ODLOČITE za spremembe in si z vprašanji, katere sem vam postavil, pomagajte narediti načrt za vaše spremembe. Poskrbite, da boste bili pripravljeni investirati svoj čas, denar in delo ter da boste imeli podporo, motivacijo in disciplino.

Spremembe morda res vzamejo veliko časa, a ko enkrat pridejo, lahko tudi ostanejo veliko časa.

Ivan Jurgec - Ossebna zgodba policista - Stres odjebi!

Ivan Jurgec – Osebna zgodba policista – Stres odjebi!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja