NAROČI KNJIGO – STRES, Odjebi!

Obračunajte s stresom brez kompromisov

Spoznanje, da je stres ena izmed največjih težav s katerimi se ljudje soočamo v današnjem času, me je spodbudila, da napišem knjigo, ki bo ljudem ponudila rešitev pri obvladovanju stresa na nekoliko drugačem način. Kako drugačen se sprašujete? 

Na podlagi osebnih izkušenj, ki sem jih doživel in jih doživljam v vlogi policista in očeta samohranilca treh otrok – ki si je želel v preteklosti prav zaradi neobvladovanja stresa vzeti življenje, sem moral temeljito , brez kompromisov in izgovorov spremeniti svoje življenje. To priporočam tudi vam. 

Stres ubija. To nista samo dve besedi, kateri sem uporabil, da bi vas prestrašil. Žal je to resnica. Stres je glavni krivec za mnoge bolezni, težave v odnosih in vse pogosteje tudi glavni krivec za samomore in alkoholizem med Slovenci.

Kaj boste našli v knjigi

V knjigi, ki obsega 290 strani se bom skozi 90 kratkih zgodb – razmišljanj – dotaknil različnih področij, ki so pri meni povzročala stresne situacije in za katera ugotavljam, da pri ljudeh na splošno sprožijo največ stresnih situacij v življenju, in ta so: denar, delo, partnerski odnosi oziroma družina, zdravje, smrt …

Ne bom vam strokovno, znanstveno in zdravstveno razlagal, kaj je stres, zakaj in kako nastane, kaj se dogaja v vašem telesu ob stresnih dogodkih, in drugo. Prepričan sem, da vsak odrasel človek – pa tudi mladostniki v tej masi najrazličnejših informacij – točno ve, kaj je stres in kdaj doživlja nemirni stresni trenutek. Tako da si boste morali strokovne razlage prebrati v mnogih drugih super knjigah, ki prav tako govorijo o stresu.

Vsi ljudje smo vsakodnevno izpostavljeni stresu, eni bolj, drugi manj. Dandanes je na voljo ogromno informacij in znanja, da se vsak človek lahko uspešno sooči s stresom. Vendar ugotavljam, da težava tiči v tem, ker ljudje mislimo, da bo stres odšel sam od sebe in da nam ne bo treba nič narediti. No, tukaj je težava. Ljudje za zmanjšanje stresa ne naredijo nič ali pa premalo, ker bi morali zato v prvi vrsti začeti spreminjati svoj način razmišljanja, kar pa večina ne želi storiti. Nato pa čakamo, da se bo nekaj samo spremenilo.

Vsak človek, tudi vi, ki ste si vzeli čas za branje te knjige, boste za obvladovanje stresa morali nekaj narediti. Sam vas prav gotovo ne želim siliti v nič. V knjigi vam želim prikazati, kaj konkretno narediti, oziroma vam predstaviti dejavnosti in tehnike, ki so v moje življenje vnesle ogromne spremembe. Najverjetneje jih bodo tudi v vaše – o tem sem prepričan, vendar to ni odvisno od mene, temveč od vas in vaših vsakodnevnih dejavnosti, ki jih boste izvajali oziroma vpeljali v svoje življenje. Ponavljam – »od vaših vsakodnevnih dejavnosti«, ne vsake toliko časa, marveč vsak dan.

In še nekaj pomembnega vam bom sedaj povedal. Za obvladovanje stresa v vašem življenju vam ne bo treba zapraviti ogromnih količin denarja, že nakup te knjige vas bo usmeril na pot obvladovanja stresa v vašem življenju. Vse, kar potrebujete, je vaša trdna odločitev – obveza, volja do sprememb, kar nekaj vašega vsakodnevnega časa in nato vztrajanje pri izvajanju posameznih tehnik.

Ta knjiga ne bi nastala brez podpore in velike pomoči hčerke Tanje. V njej so predstavljena znanja in izkušnje, tako moje kot hčerkine. Oba sva se v preteklosti soočala s precej stresnimi situacijami, vsak na svoj način. Jaz kot oče in Tanja kot otrok v procesu razpada družine in odraščanja.

Zavedajte se, da imate samo eno zdravje.Večina ljudi svojega zdravja ne spoštuje dovolj, temveč se ga začne zavedati šele, ko ga izgubi. Takrat se začnemo zavedati, kaj je zdravje in kaj pomeni biti zdrav. Vendar nikoli ni prepozno nekaj narediti zase.

Ivan Jurgec, avtor knjige Osebna zgodba policista

 

Mnenje Petre Škarja o knjigi

 

Ljudje si znamo tako neverjetno zakomplicirati življenje … Ivan, tvoja knjiga je zame pozitiven opomnik prav tega – kako si kompliciram stvari, ko bi življenje lahko bilo precej bolj preprosto, prijetno, lepo. Z majhnimi koraki. Z malenkostnimi spremembami. S pravo naravnanostjo in preprostim zavedanjem, kaj vse lepo nas obkroža. In ko jo berem, sama sebi rečem: »Petra, daj, no, spusti to …« in se nasmehnem, dobim pravo mero volje in se nalezem tvojega pogleda na pozitivnost, ki nas obkroža, ko to najbolj potrebujem.

»Širite veselje. Širite dobroto. Bodite ljubezen,« praviš. Da, to je to. Tako preprosto je to. Tako naravno, tako življenjsko, tako vsem nam v gene dano. Samo izbrišimo nekatera zunanja smetenja, ki nam zakrivajo pristno ljubezen do sebe, drugih in vsega sveta, o čemer govoriš v knjigi.

Med branjem sem na svojem obrazu mnogokrat ujela nenadzorovan nasmešek, niti štela nisem več spontanega kimanja vznak strinjanja ob prebiranju tvojih besed, nekajkrat tudi brezčasen pogled zamišljenosti skozi okno, ker si me spomnil na malenkosti, ki so stalno okoli nas, a jimob tem tempu življenja ne namenimo dovolj pozornosti in se ne zavedamo njihove lepote. Hvala ti za to. In veš, kaj – sprejela sem tvoj izziv! Tudi odgovorila na dana vprašanja! Da bom iz dneva v dan živela vse to, o čemer govorijo kombinacija tvojega načrtno pridobljenega širokega znanja in življenjska izkustva na tvoji poti, bom verjetno moralaprehoditi še nekaj let svojega življenja. In toliko časa mi bo ta knjiga lahko pozitiven opomnik. Iz dneva v dan. Iz leta v leto … So znanja, izkustva, vedenja, ki jih lahko dobiš zgolj z leti življenja, z izkušnjami, kiti jih ne morejo dati nobena knjiga, nobeno potovanje, noben seminar– in prav tu, Ivan, čutim tvojo edinstveno modrost.

Vprašal si me, kako se sama soočam s stresom, in me prosil, naj podam svoj pogled na to. Ivan, če bi ljudje upoštevali samo pol tega, kar opisuješ v knjigi, se o stresu niti spraševali ne bi. Če bi to živeli in ne o tem le brali in govorili. Potem ne bi bilo več kaj dodati.

Morda je vse skupaj precej bolj preprosto, kot to opisuje bolj ali manj kakovostna zakladnica znanja sveta, zbrana na spletu in v knjigah ter pri uradnih in neuradnih strokovnjakih, svetovalcih in učiteljih…

Kaj če bi bilo dovolj le večkrat globoko vdihniti in izdihniti, včasih stopiti bos na travo, ustaviti pogled na padajočem jesenskem listju čudovitih barv, večkrat objeti prijatelja in ljubeče poljubiti partnerja, pogledati natakarja v oči in mu reči hvala, pobrati papirček s tal, večkrat početi tisto, kar nas veseli, se večkrat nasmejati in morda prebrati kakšen vic, najpogumnejši pa se še malo nasmehniti na svoj račun …  In predvsem vsak dan se vprašati:Kaj dobrega danes lahko naredim zase, za prijatelja, za svet? Tako preprosto, tako naravno, tako dostopno, tako vsem na voljo. Ne verjamem, da dolgoročno lahko ohranimo ogromne namerne spremembe čez noč. Verjamem pa, da z zelo majhnimi koraki, majhnimi preprostimi navadami dobrega lahko spremenimo vsak svoj svet (še) na bolje. In ko spremenimo sebe, hote ali nehote, spremenimo tudi svet. Če se osredotočimo na to, ob tem še z veseljem pojemo zelenjavo z domačega vrta in vsak dan malo razmigamo svoje telo, se o stresu sploh ne bomo več spraševali …

Ali, če vse to zaokrožim s tvojimi besedami iz knjige: »Tako malo je treba, da si življenje spet naredimo zanimivo.«

Petra Škarja, avtorica več knjižnih uspešnic – www.petraskarja.com

S klikom na knjigo na levi strani opravite naročilo knjige 

NAROČILO KNJIGE : STRES, ODJEBI!

Informacije v zvezi naročila

 

REDNA CENA KNJIGE je 19,33 evra + stroški pošiljanja v višini 3,00 evre. Torej je skupna cena knjige 22,33 evra.

Naročilo knjige opravite tako, da kliknite na napis ZA NAROČILO KNJIGE KLIKNI TUKAJ in sledite navodilom. V kolikor mi želite kaj sporočiti, lahko to storite v rubriki vaše sporočilo. 

Knjigo boste prejeli v roku 2-3 dni po opravljenem naročilu. 

Hvala za naročilo, Ivan Jurgec

 

100 % GARANCIJA : V kolikor boste kupili in prebrali knjigo ter ugotovili, da njena vrednost zapisanih besed po vašem mnenju ni vredna cene knjige, vam bom brez vprašanj takoj vrnil denar, knjigo pa boste lahko obdržali.

DRUGA MNENJA BRALCEV O KNJIGI

Spoštovani!

Dan po srečanju v RCN je knjiga potovala z mano na dopust, kjer sem jo “pogoltnila” na mah. Dopust zame pomeni tudi odklop od tehnologije, razen v primeru urgence. Zato je plačilo in odgovor na Vaš mail prišel na vrsto šele danes…

Knjiga je preprost usmerjevalec od stresa, konkretno podkrepljen z idejami. Z lahkoto sem sledila knjigi, saj so mi razmišljanja blizu. Pravzaprav z možem instiktivno slediva naravi in poskušava tudi otroke učiti, da je spoštovanje narave življenjska naložba. Strinjam se in verjamem v vzajemnost energij, saj se vselej izkaže, da kar seješ, kasneje žanješ… Pravzaprav v Vaši knjigi ni povedi, s katero se ne bi strinjala. Četudi v osnovi menim, da imam razlog za srečo in veselje do življenja, zelo rada posegam po literaturi za osebnostno rast. Zavoljo tistih trenutkov, ki te v življenju skušajo spodnesti in zato, ker se zavedam, da je vsak dan učenje. Cenim ljudi, ki delite osebne zgodbe, s katerimi pa dokazujete neizmerno junaštvo in pogum. Čestitke!

Vaša knjiga me je na trenutke spomnila na rutino, ki jo tudi sama izvajam, hkrati pa ponudila nove izzive ( vaja pred ogledalom, kolo življenja, kitajska vaja na eni nogi 😇). Posebej vesela sem bila tudi navedene literature v različnih oblikah (kar nekaj je poznam, po še večih bom lahko posegla, saj je seznam zdaj pri roki…)

Zagotovo Vaša knjiga ne bo postala darilo nekomu, kot sem sprva načrtovala: preberem, potem jo bom pa morda komu podarila, sem si mislila. Če/ko bom začutila, da jo kdo potrebuje, mu naročim nov izvod…

Vse dobro in na snidenje (10.5. in 24.5. sta že na mojem koledarju želja),

Metka Kovačič Prah

Spoštovani g.Ivan. Vašo knjigo stres odjebi sem prebrala v enem dnevu. Super knjiga, berljiva in nadvse poučna in razumna nam tako imenovanim navadnim ljudem. Sposodila sem si jo v knjižnici, a bi jo rada imela doma. Ker pa nimajo v knjižnici vaše prve knjige, me zanima, če se da pri vas naročiti kar obe? Želim si, da bi napisali še veliko takih knjig, ker so res balzam za dušo. Veliko uspeha še naprej in hvala vam za vse besede v knjigi, ker so mi v veliko pomoč. Lep dan vam želim!

Tanja Piskar

V kolikor si želite sprememb v življenju, je danes pravi dan, da sprejmete odločitev.